Bismilahi-Rrahmani-Rrahim

DEKLARATË

Nisur nga përgjegjësia fetare, për të mos lejuar cenimin e Islamit Sunit Shqiptar, në një të ardhme të afërt apo të largët, nga një sekt, i cili nuk pajton me besimin Sunitë si dhe traditën e Islamit shqiptar, ne, hoxhallarët dhe teologët shqiptarë, deklarojmë:

Sekti shiit, rafidhi, është një sekt me devijime të rënda në disa prej çështjeve kryesore të besimit islam. Besimet e këtij sekti, bien ndesh me besimin e pastër islam, që muslimanët sunitë kanë trashëguar nga i Dërguari i Allahut (salallahu alejhi ue selem) dhe shokët e tij. Disa prej devijimeve të tyre arrijnë deri në shirk dhe në kufër, gjëra këto, që sqarohen në një literaturë mjaft të gjerë, si sunite ashtu edhe shiite. Historia e hershme dhe ajo aktuale e marrëdhënieve ndërmjet shumicës absolute sunite dhe pakicës shiite në botë, ka rezultuar gjithmonë e hidhur dhe me pasoja katastrofale, për vendet ku ata kanë jetuar.

Duke u nisur nga sa thamë më sipër, si dhe nga faktorë të tjerë që kanë të bëjnë me realitetin e sotëm shqiptar, si në planin politik, gjeografik, social dhe fenjohës nga ana e shqiptarëve, e shohim si përgjegjësi para Zotit dhe besimtarëve muslimanë shqiptarë, t’u kërkojmë këtyre të fundit, të mos kenë asnjë lloj bashkëpunimi, individual apo institucional, bashkëpunim i drejtpërdrejtë ose jo, me shiitët iranianë apo edhe të tjerë (p.sh. Fondacioni Kur’anit), qoftë kjo edhe me marrje fondesh apo donacionesh për arsye nga më të ndryshmet.

Në situatat që po kalojmë, nuk shohim asnjë domosdoshmëri apo nevojë, që muslimanët sunitë shqiptarë, të bashkëpunojnë në çfarëdolloj fushe me ithtarët e këtij sekti, që është i huaj për vendin tonë. Çdo aktivitet i përhershëm apo i përkohshëm që iniciohet apo financohet nga ndonjë përfaqësi diplomatike e ndonjë shteti shiit apo nga organizatat, satelitë të saj, duhet bojkotuar tërësisht.

Çdo bashkëpunim, i hap dyert propagandës dhe më pas, prezencës shiite në vendin tonë, çka do të rezultojë në të ardhmen, me pasoja tepër negative për mbarëvajtjen e Islamit, në mesin e shqiptarëve.

Duke reflektuar ndaj thirrjes sonë, u kërkojmë të gjithë muslimanëve shqiptarë, t’i përgjigjen pozitivisht, këtij detyrimi fetar.

Allahu për gjithçka mbetet Dëshmitar.

Emrat e deklaruesve (sipas rendit alfabetik):


 1. 1. Abdurrahim Balla
 2. 2. Ahmed Kalaja
 3. 3. Altin Plumbi
 4. 4. Altin Shehu
 5. 5. Arens Gjevori
 6. 6. Arjan Haskasa
 7. 7. Arjan Kuteli
 8. 8. Azem Bardhoshi
 9. 9. Besim Nuzi
 10. 10. Bilal Shkrepi
 11. 11. Bilal Teqja
 12. 12. Bledar Haxhiu (Cërrik)
 13. 13. Bledar Karaj
 14. 14. Bledar Myftari
 15. 15. Bujar Hysa
 16. 16. Dëshir Sheshi
 17. 17. Dritan Rahmani
 18. 18. Dritan Xhihani
 19. 19. Eduart Jaho
 20. 20. Edvin Ruka
 21. 21. Elmaz Fida
 22. 22. Elvis Naçi
 23. 23. Emrim Koçi
 24. 24. Fatbardh Qosja
 25. 25. Fatmir Bajrami
 26. 26. Fatmir Gjediku
 27. 27. Florian Meçe
 28. 28. Florian Xhemollari
 29. 29. Gajtis Karaboja
 30. 30. Genc Plumbi
 31. 31. Gëzim Karaj
 32. 32. Gëzim Lika
 33. 33. Hamza Muskurti
 34. 34. Hariz Alkoçi
 35. 35. Ilir Arifi
 36. 36. Irfan Tota
 37. 37. Ismail Bardhoshi
 38. 38. Izet Laçi
 39. 39. Justinian Topulli
 40. 40. Kastriot Bardhi
 41. 41. Klodian Mulita
 42. 42. Migen Matraku
 43. 43. Muhamed Estrefi
 44. 44. Murat Basha
 45. 45. Neki Kaloshi
 46. 46. Pëllumb Bajrami
 47. 47. Rruzhdi Plangaj
 48. 48. Rudens Rexhaj
 49. 49. Sadat Mahmudaj
 50. 50. Sadik Ukperaj
 51. 51. Sajmir Ismaili
 52. 52. Sali Bardhoshi
 53. 53. Selim Tota
 54. 54. Selman Kopaçi
 55. 55. Shaqir Shahu
 56. 56. Shpëtim Murrja
 57. 57. Sulejman Rustemi
 58. 58. Tomor Boriçi
 59. 59. Vladimir Agolli
 60. 60. Xhafer Shkodra
 61. 61. Ylber Tafa
 62. 62. Ylli Buraniqi


Published in: on 27 Janar, 2010 at 6:19 pm  Lini një Koment  

The URI to TrackBack this entry is: https://jtopulli.wordpress.com/2010/01/27/251/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Twitter-i

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Twitter. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

Po lidhet me %s

Këtë e pëlqejnë %d blogues: